Referat grenkonferansen kjøring 2014

Grenkonferansen for kjøring fant sted søndag 02.februar 2014 på Idrettenshus på Ullevaald, i kantina hos Norges Rytterforbund. Det var også et opplegg på Alna 01.februar i forbindelse med grenkonferansen, men Kjøreportalen var ikke tilstede denne dagen.

IMG_0960-2

Lene Kragh ønsket velkommen til de 30 kjøreinteresserte som hadde tatt turen til Oslo  denne  formiddagen, hvorav 5 av disse var teknisk personell.  Ny GUK ble presentert.  Det var ikke store forandringer, men nytt for 2014 er at Mikkel Davidsen går ut, og Nina Bakkelund kommer inn som nytt medlem. Ellen Olsen som er leder for TKK kommer også inn i GUK slik at det skal være lettere for GUK og TKK å samarbeide.

Wenche Johanssen snakket om rekruttering og bredde, hun fortalte om stevnene hun hadde vært på i 2013, og synes kvaliteten på både ekvipasjene og arrangørstedene utviklet seg i positiv retning.  Det har vært holdt ungkuskkurs, dommerkurs og kurs for teknisk personell, noe som ble tatt godt i mot og som ønskes å gjenta i 2014.  Wenche tok også opp dette med at kjøring burde være representert i styret i kretsene, og oppfordret alle til å ta en prat med den kretsen man hører til.  Finn en person som kan representere kjøresporten før du tar kontakt. Det er få kjøreekvipasjer i hver klubb, slik at gjennom kretsene kan man bli knyttet tettere sammen.

Sofia Mikkelsen hadde en gjennomgang av hva Norge hadde prestert internasjonalt og nasjonalt i 2013, planer og ønsker for 2014 og satsingsplanen til GUK. VM enspent hest står for tur i år, samt at vi må tenke fremover mot Nordisk i 2015 i Sverige.  Det vil bli plukket ut et stevne i år hvor man ønsker at alle de som vil reise til VM skal starte og presentere seg, resultatet på dette stevnet vil ikke alene være avgjørende, men vil være en sterk indikator på hvordan man presterer under press og hvordan man evner samarbeid.  Ekvipasjer som sendes til VM sendes som et lag og skal fungere optimalt som et helt Team.

IMG_0958-1

Så var det tid for reglementsrevidering med Ellen Olsen. TKK og GUK har gått i gjennom reglementet, og sendt inn forslag til endringer. Ellen gikk igjennom punkter og hva som var foreslåtte endringer, det var åpent for diskusjon blant publikum.  Nytt reglement skal sendes inn for godkjenning av Rytterforbundet, så ingen ting er i skrivende stund godkjent og det er det det gamle som gjelder. Miniklasseheftet er også revidert, og vil bli lagt ut på rytter.no i nærmeste fremtid.

Utdeling av ærespriser

Priser for Norgescupen 2013, Miniklassecup 2013 og ærespriser ble delt ut.  Det hadde kommet inn mange nominasjoner i år, og GUK hadde hatt problemer med å plukke ut noen av kandidater, det er mange flinke og gode personer i miljøet vårt.  Årets ildsjel ble delt mellom Sør og Nord i år, to flinke personer som gjør mye for sporten.  Og slik ble resultatet:

  • Årets nykommer – Ingebjørg Jah
  • Årets groom – Rannveig Brattegard
  • Årets kjørehest – Bernard
  • Årets klubb – Østmarka rideklubb
  • Årets ildsjel – Heidi Tønnesen
  • Årets ildsjel – Leon Johansson
  • Årest hederspris – Eivind Davik
  • Årets trener – Lene Kragh

Norgescupvinner enspent ponni – Linda Thomsen
Norgescupvinner enspent hest – Mikkel Davidsen
Norgescupvinner klubb – Førde ride og køyreklubb

Miniklassevinner 1.plass – Holand hestesportsklubb
Miniklassecup delt 2.plass – Fauske rideklubb og Finnfjordid IL

IMG_0963-4

Eivind Davik fikk «Pelles ærespisk 2013″ – håndlaget, her utdeles av Arne Henriksen. En utrolig flott gave vel fortjent til Eivind.

IMG_0965-5

F.V. Lene Kragh, Ingebjørg Jahr, Heidi Tønnesen, Eivind Davik, Anja Utsig og Rannveig Brattegard.

 

Helt mot slutten hadde vi en kort gjennomgang av budsjettet med Ellen Olsen.

Vi takker for en fin dag, og kan herved rulle igang kjøreåret 2014!

Grenutvalget kjøring 2014: Lene Kragh (leder), Merete Sandem, June Cecilie Horntvedt, Sofia Mikkelsen, Ellen Olsen og Nina Bakkelund.

Teknisk Komitè 2014: Ellen Olsen (leder), Geir Anton Nybråten, Odd Rune Vikheim og Tone Løken.

NRYFLogo

IMG_0968-7

Wenche K. Alm – Sportskoordinator Feltritt, Kjøring, Voltige, Distanse og Mounted Games og GUK sin kontaktperson i Norges rytterforbund

Se referat fra 2013 og vinnere av Æresprisene fra i fjor.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>